Haber

Sakarya’nın saklı cenneti Doğançay Şelalesi büyüledi

Sakarya’nın saklı cenneti Doğançay Şelalesi büyüledi

SAKARYA – Sakarya’nın saklı cenneti Doğançay Şelalesi, her mevsim farklı güzellikleriyle yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Yol yenileme çalışması çerçevesinde araç trafiğine kapatılan güzergahta vatandaşlar, doğal güzellikleri görmek için kilometrelerce yol kat ediyor.

Marmara Bölgesi’nin en popüler turistik bölgelerinden biri olan Sakarya, her yıl onbinlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Sakarya’nın Geyve ilçesinde bulunan Doğançay Şelalesi de gezilecek yerler listesinin başında geliyor. İl merkezine yaklaşık 32 kilometre, Türkiye’nin nadide ulaşım yollarından biri olan D-650 karayoluna 10 kilometre uzaklıkta bulunan Doğançay Şelalesi, her mevsim keyfiyle büyülemeye devam ediyor. Kayaların arasına gizlenmiş doğa harikası şelale, doğal yapısı ve yeşilin her tonuyla göz dolduruyor. Doğa yürüyüşlerinden hoşlanan ve manzaranın tadını çıkarmayı seven herkesin ziyaret etmek isteyeceği şelalenin suyunun serinliği yaz aylarında vatandaşların vazgeçilmezidir.

Sakarya’nın en popüler turistik yerlerinden biri haline gelen ve zorlu yoluna rağmen büyük ilgi gören Doğançay Şelalesi’ne ulaşmak için kullanılan toprak yol, Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından dökülen betonla yenileniyor. Yol yenileme çalışması çerçevesinde araç trafiğine kapatılan güzergahta vatandaşlar, doğal güzellikleri görmek için kilometrelerce yol kat ediyor. Kısa sürede tamamlanması beklenen yol çalışması ile vatandaşların ‘saklı cennet’ olarak adlandırılan bölgeye daha kolay ulaşması amaçlanıyor. Kızılkaya Mahallesi’nden başlayan şelale, Maksudiye ve Doğançay’dan geçerek Sakarya Nehri’ne dökülüyor.

“Sırf burayı görmek için 3 kilometre yürüyorlar”

Doğançay Şelalesi bölgesinde işletmesi olan Ali Hancıoğlu, “Burası gerçekten gizli bir cennet, herkesi buraya bekliyoruz. Buraya piknikçi istemiyoruz, burası piknik alanı değil. İnsanlar burada yüzebilir, atlayabilir” resimli yap herşeyi.bizim piknikçiler geliyor maalesef akşama kadar oturup eğleniyor yemek yiyor içip çöpünü buraya bırakıyor gidiyor ben haftada iki kez inip burayı temizliyorum ama temizlemek tahlil değil bizimki insanların biraz daha duyarlı olması lazım insanımızın biraz daha mantıklı düşünmesi lazım yollarımız yapılıyor iki kilometrelik yolumuz araba ile bitiyor buraya da ivme katacak onun dışında biz de düzenleyeceğiz şelaleye inip bu gizli cenneti insanlara armağan edin.İki kilometrelik yolumuz kapalı olmasına rağmen insanlar bu güzelliği görmek için kilometrelerce yol kat edip bu güzelliği görmek için araçlarını bırakıyorlar.Gerçekten görülmesi pahalı bir yer.Umarım herkes beğenir. yeri Milli Parklar ve Orman İşletmesi’nin denetimindedir. Kendi yerimizde kendi tapu alanımızın sahibiyiz. söz konusu.

“Burada toplam altı şelale var”

Şelalenin görünmeyen 4 farklı bölgesinin bulunduğunu kaydeden Hancıoğlu, “Aslında burası Doğançay Şelalesi değil. Eski tarih kitaplarında Sulu Şen olarak geçiyor. Şelale daha sonra insanların sosyal medyada paylaştığı bir şey olarak ortaya çıktı. , burası Sulu Şen. İki ayrı yola yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta” dedi. Bu su geliyor. Burası da eski zamanlarda bir depremle oluşmuş, tamamen doğal. Ve doğal olduğu için şelalede herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Bakir bir yerdir. İstanbul Boğazı adını Doğançay’dan aldığı için adını buradan almıştır, normalde Maksudiye Şelalesi. Doğançay, Sakarya Nehri’nden. Burada ne birleşiyor. Bu şelale buradaki tek şelale değil. Üstünde 4 tane daha şelale var. İkincisini tırmanmak biraz daha zor, diğer üçünü tırmanmak dağcıların işi, normal bir vatandaşın gidebileceği yerler değil. Keşke buraya gelenler hepsini ziyaret edebilse ve herkes bu güzelliği yaşasa. Ama bu zamanla olacak, merdiven, yürüme yolları gibi yan tarafta bir şeyler yapılırsa buradaki güzelliği herkes görebilir. Burayı şelale olarak görmeyelim burada toplam 6 tane şelale var” dedi.

“Yorulduk ama değdi”

Yol çalışması nedeniyle aracını şelaleden uzak bir noktaya bırakıp doğal güzelliği görmek için kilometrelerce yürüyen Mesut Çiftçi, “Ailemle Doğançay Şelalesi’ni görmeye geldik ve mükemmel bir bölge. yaklaşık iki kilometre yürüdük. Olağanüstü doğası, şelalelerin güzelliği ve tertemiz havasıyla birleşen anı birlikte yaşayarak ölümsüzleştirmek bizim için mükemmeldi.”

“Doğa tutkunlarının bir numaralı adresi”

Şelaleyi görünce yorgunluklarının geçtiğini söyleyen Eren Çiftçi, “Yol çalışmasından dolayı biraz yorulduk. Her zamanki gibi böyle bir yer olduğunu düşünmemiştim. Biraz Karadeniz esintisi var ve güzeldi. Gerçekten tavsiye ederim. Doğayı sevenlerin bir numaralı gelmesi gereken yer” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu